Što je Xiaomi ili Meizu Global Firmware?

Firmware je operativni sustav jer se instalira na pametni telefon ili tablet. Također se naziva firmware instalacijska datoteka koja sadrži sve potrebne datoteke za instalaciju operativnog sustava.

Postoje i takozvani globalni firmware. Ovaj se izraz može čuti u razgovoru korisnika pametnih telefona Xiaomi ili, na primjer, Meizu. Što znači globalni firmware?

Globalni firmver je firmware koji koristi prijevode na razne jezike, uključujući ruski (od riječi global - global). Uzmimo za primjer Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Službeno, proizvođač za njega nudi "kineski" i globalni MIUI firmware. Prvi se obično koristi na domaćem tržištu, jer sadrži samo dva jezika - sam kineski i engleski uz to. Globalni MIUI firmware ima podršku za mnoge jezike. Pogledajte i sami:

Meizu ima nešto slično sa svojim firmwareom Flyme, ali proizvođač je otišao dalje i nudi ruski jezik samo na pametnim telefonima namijenjenim službenoj prodaji (u vrijeme pisanja ovog članka). Meizu pametni telefoni kupljeni iz inozemstva zadovoljni su nedostatkom ruskog jezika, međutim, uz određene radnje rusifikacija je moguća, ali sam proces ne možemo nazvati lakim.

Ukratko, globalni firmver je dobar jer ima podršku za mnoge jezike.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?