Što je oblak na Android telefonu i kako ga koristiti?

Neki su korisnici možda već čuli za oblak na telefonu. Odmah se postavlja pitanje - kakvi oblaci mogu biti u mobilnom uređaju? Zapravo, ovo pitanje iznenađuje samo one ljude koji nisu previše upućeni u najnovije tehnologije.

Možda ćete se iznenaditi, ali na telefonu ne možete pronaći nijedan oblak, jer se takozvana pohrana u oblaku naziva oblak. Pohrana podataka u oblaku mrežna je pohrana koja pohranjuje korisničke podatke. Podaci se nalaze na brojnim poslužiteljima. Zanimljivo je da korisnik obično misli da su njegovi podaci pohranjeni na jednom poslužitelju, iako se zapravo mogu nalaziti na mnogim poslužiteljima koji se istovremeno nalaze u različitim dijelovima planeta.

Zašto vam treba oblak na telefonu?

Kao što je gore spomenuto, oblak je pohrana u oblaku, što znači da je potreban za pohranu podataka. Ali zašto, pitate, ako ih možete pohraniti na sam telefon? Postoje razlozi. Jedan od njih je previše podataka, koji jednostavno ne stanu u memoriju telefona, ali se lako mogu prenijeti u pohranu u oblaku.

Postoje i druge prednosti pohrane u oblaku, evo nekih od njih:

  • Pristup pohrani s bilo kojeg uređaja koji ima pristup Internetu.
  • Sposobnost organiziranja suradnje s podacima.
  • Minimalni rizik od gubitka podataka čak i u slučaju kvara.
  • Neke tvrtke nude besplatnu pohranu u oblaku (u pravilu je osigurana relativno mala količina memorije, jer morate premašiti).
  • Svi procesi za izradu sigurnosnih kopija i održavanje integriteta podataka leže na plećima davatelja usluga pohrane u oblaku.

Kako se koristim oblakom?

Vi samo preuzmete aplikaciju pohrane u oblaku koju koristite, a zatim postavite koji će se podaci prenositi u oblak. Ili ih sami preuzmite ako je potrebno. U ovome nema ništa teško.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?