Zašto SMS ne dođe na telefon i što učiniti?

Iako se nedavno pojavio velik broj raznih brzih glasnika, potpuno odbijanje SMS poruka još uvijek je nemoguće. I prilično su popularni. Međutim, SMS poruke ne dolaze uvijek do pretplatnika. S čim je ovo povezano i što u ovom slučaju učiniti - u našem članku. I, usput, s mobilnim operatorom, bio on MTS, Beeline, Megafon ili Tele2, u pravilu problem nije povezan.

Promijenite neispravnu SIM karticu

Umjesto toga, sama kartica možda radi, ali ne u potpunosti. Činjenica je da u određenom trenutku SIM kartica, pogotovo ako je već dugo koristite, može propasti.

Dno svega je da možete upućivati ​​dolazne i odlazne pozive, ali SMS više ne dolazi. U tom slučaju preporučuje se zamjena SIM kartice novom. Srećom, besplatan je i postupak traje nekoliko minuta. Glavna stvar je doći do najbližeg ureda telekom operatora, ne zaboravljajući ponijeti putovnicu sa sobom - radi identifikacije.

Provjera postavki telefona

U postavkama uređaja obavezno provjerite jesu li navedeni podaci točni. Dakle, vrlo je važno saznati broj SMS centra za vašeg operatora. Ako se u telefonu razlikuje od onoga što vam operater kaže ili od onoga što ste vidjeli na web mjestu operatora, mora se zamijeniti trenutnim. Štoviše, čak i ako je broj točan, preporuča se brisanje i ponovno zapisivanje.

Broj SMS centra možete pronaći kod telekom operatera pozivom na vruću liniju i na službenim web stranicama tvrtke. Detaljne upute za promjenu broja SMS centra.

Čišćenje memorije uređaja

Nije tajna da telefoni s tipkama u pravilu imaju ograničenje broja SMS-poruka, i to ne nužno dolaznih, već čak i odlaznih. Ako je memorija potpuno puna, nećete vidjeti dolaznu SMS poruku.

Što uraditi? Naravno, memoriju morate očistiti brisanjem nepotrebnih poruka. Nakon toga ne bi trebalo biti problema s dostavom poruke.

Uklanjanje aplikacija trećih strana

Često je problem povezan s instalacijom dodatnih aplikacija. Vjerojatno ste čuli za programe koji su potrebni za primanje / slanje SMS poruka? U nekim se slučajevima tijekom instalacije mogu sukobiti sa softverom koji je ugrađen u pametni telefon i tada poruke ne dolaze.

Kako biti? Uklanjanje takve aplikacije trebalo bi pomoći.

Ono što je zanimljivo: ako nemate instaliranu takvu aplikaciju, ali ne primate SMS, problem može riješiti instaliranje aplikacije treće strane za SMS poruke. Instalirajte jednu od popularnih aplikacija i provjerite počinju li stizati poruke.

Na Play Marketu potražite tipku "sms" (bez navodnika).

Odaberite aplikaciju koja vam se sviđa.

Uklanjanje virusa

Virusi su već dugo pronađeni u modernim pametnim telefonima. Često se ne daju, pa nećete odmah shvatiti da je problem u zlonamjernoj datoteci. Instalirajte antivirus, ažurirajte baze podataka i skenirajte sustav na zlonamjerne datoteke.

Gledajući crni popis

Gotovo svi pametni telefoni podržavaju funkciju dodavanja brojeva na crnu listu. U tom slučaju s njega neće biti prihvaćeni samo pozivi, već ni SMS poruke. Morate otići na crnu listu na telefonu i provjeriti je li broj na njemu. Ako ga vidite tamo, uklonite broj iz nužde.

Ponovo pokrenite uređaj

Ako se problem skriva u softverskoj grešci, može vam pomoći jednostavno ponovno pokretanje telefona.

Pritisnite gumb napajanja i držite ga dok se na zaslonu ne pojavi izbornik.

U izborniku odaberite stavku "Restart".

Resetiranje postavki

Ako sve drugo zakaže, u krajnjem slučaju možete pokušati resetirati postavke (tzv. Hard Reset). Ova vam funkcija omogućuje vraćanje uređaja na izvorne postavke, ali svi će se podaci izbrisati. Stoga, prije vraćanja na tvorničke postavke, morate spremiti sve potrebne podatke.

Vrijedno je pribjeći ovoj metodi samo ako ste isprobali sve ostale mogućnosti.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?