Što znači iPhone RFB?

Ako se iznenada odlučite za kupnju novog iPhonea i odlučite otići u neku poznatu trgovinu tehnike, tamo (i ne samo tamo) možete vidjeti otprilike ovako: iPhone 6S RFB, dok će njegova cijena biti niža nego za isti iPhone bez natpisa ... Što to znači?

RFB je kratica za Refurbished, što znači obnovljeno ili obnovljeno. Ponekad trgovine na cijeni napišu "Obnovljeno", ali često su označene RFB ili malim slovima. Zapravo je to razlog niže cijene uređaja - ovo je obnovljeni iPhone, ali ako mislite da je obnovljen negdje u lokalnoj usluzi, onda griješite - velike mreže rade s uređajima koje je službeno obnovio sam Apple, iako ako kupite takav uređaj iz ruke, možda nije obnovljen u tvornici Apple.

Što znači obnovljeni iPhone? To znači da uređaj prolazi kroz potpuni postupak oporavka, koji uključuje zamjenu kućišta i zaslona. Zbog toga se iPhone RFB i novi ne razlikuju po pitanju izgleda. Štoviše, uređaj dolazi s jamstvom.

Primjer RFB iPhonea na Yandex.Marketu:

Možete kupiti obnovljeni iPhone 5S, 6, 6S (u vrijeme pisanja ovog članka). Vjerojatno se novije generacije iPhonea mogu kupiti po istoj shemi.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?