Kako ponovno pokrenuti Android telefon? Na razne načine

Ako, na primjer, pametni telefon počne kvariti, određena funkcija ne radi, u većini slučajeva najlakše rješenje ovog problema je ponovno pokretanje uređaja. U ovom ćemo vam članku pokazati kako ponovno pokrenuti Android pametni telefon, uključujući i slučajeve kada se pojave neobične situacije.

Uobičajeno ponovno pokretanje izgleda ovako: pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje i držite je jednu ili dvije sekunde.

Otpustite tipku čim se izbornik pojavi na zaslonu. Na ovom izborniku odaberite "Restart" ili "Restart".

Kako ponovno pokrenuti Android telefon ako se smrzne?

Ali s tim je situacija potpuno drugačija.

Android pametni telefoni mogu se zamrznuti, a broj zamrzavanja ovisi o raznim čimbenicima: modelu pametnog telefona, firmwareu, instaliranim aplikacijama itd. Zbog toga neki vlasnici pametnih telefona uopće ne znaju da se pametni telefoni mogu zamrznuti, dok se drugi s vremena na vrijeme susreću s tim problemom. Pa što biste trebali učiniti ako se vaš Android pametni telefon i dalje smrzava?

Iznenadit ćete se, ali na nekim vrlo starim uređajima možete pronaći zasebni gumb Poništi! U budućnosti su ga proizvođači napustili - u korist smanjenja troškova proizvodnje: zašto nam treba zaseban gumb Poništi ako možete koristiti postojeće mehaničke tipke?

Prvi način je najlakši. Sve što je potrebno od korisnika je pritisnuti i držati tipku za uključivanje / isključivanje pametnog telefona oko 10-20 sekundi dok se zaslon ne isključi. U nekim se slučajevima tipka mora držati dulje - do minute, ali ovo je iznimka.

Također napominjemo da u gore navedenom slučaju pametni telefon možda neće započeti samostalno ponovno pokretanje ako se isključi - događaju se takve situacije. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje da biste uključili uređaj.

Drugi način je pritiskanje i držanje tipki za smanjivanje glasnoće + uključivanje / isključivanje dok se ponovno ne pokrenete.

Ili - tipke za povećanje zvuka + uključivanje / isključivanje.

Kako ponovno pokrenuti Android telefon bez gumba za napajanje?

Prijelaz na jedan od najneobičnijih slučajeva s kojima se korisnici mogu susresti - ponovno pokretanje pametnog telefona ako tipka za uključivanje / isključivanje ne radi.

Ovdje će vam pomoći svemoćna tržnica Plya. Otvorite aplikaciju pomoću ikone na radnoj površini.

U traku za pretraživanje napišite "ponovno pokreni telefon bez gumba" (bez navodnika).

S popisa odaberite aplikaciju po vašem ukusu. Postoje aplikacije kojima trebaju root-prava, postoje i bez.

Primjer takve primjene.

Prilikom pokretanja odmah vidite izvještaj o vremenu prije ponovnog pokretanja.

Za navedeni primjer potrebna su vam root prava, bez njih ponovno pokretanje ne radi.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?