Kako ponovo instalirati Android na telefon ili tablet?

Ovo pitanje postavljaju mnogi korisnici Android pametnih telefona i tableta. Zapravo je zanimljivo kako ponovno instalirati sustav, pogotovo ako ste već iskusili ponovnu instalaciju operativnog sustava Windows ...

Nije tako jednostavno. Umjesto toga, sve je još lakše nego što se čini. Recimo da se pametni telefon počinje usporavati, smrzava i nikakve radnje ne pomažu da mu se vrati na prethodnu brzinu. Što će korisnik željeti učiniti? Umjesto toga, ponovo instalirajte operativni sustav. Android ima posebnu značajku koja vam omogućuje potpuno resetiranje na tvorničke postavke, čime se uređaj vraća u tvorničko tvorničko stanje. Ova je funkcija dobra jer ne morate preuzeti firmware i instalirati ga - samo trebate pritisnuti nekoliko dodirnih tipki, nakon čega će se pametni telefon ili tablet "resetirati", vraćajući se u prvobitno stanje. Lako? Nije ta riječ.

Naravno, ako imate jaku želju, možete preuzeti isti firmware koji je instaliran na vašem gadgetu i instalirati ga na svoj uređaj. Mi, međutim, u tome ne vidimo nikakvog smisla - ovo je samo gubljenje vremena, a često i živaca. Stoga ćemo vam sada reći kako resetirati postavke. Da bismo to učinili, upotrijebit ćemo pametni telefon Samsung Galaxy.

Napominjemo da kad resetirate postavke, brišu se svi podaci s uređaja, morate unaprijed paziti na sigurnosnu kopiju potrebnih podataka kako biste izbjegli njihovo nepovratno brisanje.

Pronađite ikonu postavki na radnoj površini i dodirnite je.

Sljedeća je stavka pretraživanje u izborniku odjeljka "Arhiviranje i poništavanje" (može se nazvati i "Vrati i poništi").

Idite na ovaj odjeljak, na dnu zaslona vidjet ćete stavku "Poništi podatke" ili "Poništi postavke". Kliknite na njega.

Ovdje ćete vidjeti informacije o tome što će biti izbrisano sa vašeg pametnog telefona ili tableta. Osim toga, ako ste prijavljeni na određene račune, to će također biti naznačeno. Kliknite gumb "Poništi uređaj".

Sada još jednom potvrdite brisanje podataka klikom na gumb "Izbriši sve".

Gadget će se ponovno pokrenuti, podaci će se izbrisati, što može potrajati. Na kraju postupka uređaj će se automatski pokrenuti. Cijeli postupak obično traje ne više od 5-10 minuta.

Ponovna instalacija Androida u načinu oporavka

Postoji još jedna opcija za resetiranje postavki putem izbornika za oporavak. Prvo ćete se trebati pokrenuti s izbornika za oporavak (ovdje pročitajte kako to učiniti), a zatim odaberite odjeljak brisanja podataka / vraćanje na tvorničke postavke (može se zvati Wipe & Reset).

Zatim, krećući se kroz izbornik pomoću mehaničkih tipki, odaberite Wipe All Data i potvrdite odabir klikom na Yes - izbriši sve korisničke podatke.

Postavke će se resetirati. Kada završite, morat ćete ponovno pokrenuti uređaj odabirom stavke Ponovno pokreni sustav sada.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?