Kako se odjaviti iz Trgovine Play na Androidu sa svog računa?

Što može biti potrebno odjaviti se s računa u aplikaciji Play Market? Iskreno, razlozi se mogu nabrojati s jedne strane. Pa, recimo da korisnik treba očistiti svoj pametni telefon i da je odlučio napustiti Play Market. Ali ovo je Android i ovdje se to radi malo drugačije. Kako točno, pitate se?

Operativni sustav Android u vlasništvu je Googlea - zato na uređaju vidite toliko Googleovih aplikacija. Sve ih povezuje jedan račun - radi lakšeg korištenja. I ovo je stvarno zgodno - jednom sam pametni telefon povezao sa svojim računom i automatski se prijavio u sve Googleove aplikacije. No, da biste izašli iz zasebnog programa, morate prekinuti vezu računa sa pametnim telefonom, odnosno ispada da na neki način izlazite iz svih aplikacija - to više nije vrlo zgodno. Uz to, ne zaboravite da ako koristite Google račun kao telefonski imenik, brojevi će nestati zajedno s računom, što vas, međutim, neće spriječiti da svoj pametni telefon ponovo povežete s "računom" i vratite svoje brojeve.

Idite na "Postavke" pomoću istoimene ikone, koja se obično može naći na radnoj površini.

U izborniku pronađite odjeljak s računima. Na većini firmwarea to se tako naziva, iako postoje iznimke.

Sada morate kliknuti Google račun. To se tako zove.

Pronađite gumb "Izbriši" i kliknite ga. U našem se primjeru nalazi na dnu zaslona, ​​ali postoje i varijacije kada, da biste ga pronašli, prvo trebate kliknuti na neki dodatni gumb poput tri točke na vrhu ili dnu prozora.

Sada kliknite gumb "Izbriši".

Video upute

Zanimljiva stvar: ako vaš uređaj ima zaštitu za otključavanje radne površine, od vas će se zatražiti da onemogućite zaštitu (relevantnu za najnovije verzije Androida). Potvrdite i unesite lozinku potrebnu za otključavanje radne površine.

Ako uspješno unesete lozinku, otvorit će se odjeljak "Računi" s Google računom koji nedostaje, što znači da je račun izbrisan s telefona.

Posljednji je dodir pokretanje Play Market-a. Ako zatraži prijavu na račun, onda je sve uspjelo.

Postoje li drugi načini da napustite Play Market, odnosno svoj Google račun? Tamo je.

Idite na svoj omiljeni preglednik.

Unesite accounts.google.com i tada će se od vas tražiti da unesete vjerodajnice za svoj Google račun. Unesite svoje korisničko ime i lozinku.

Kada dođete do svog računa, otvorite karticu "Osobni podaci".

Pronađite stavku "Lozinka" i dodirnite je.

Najvjerojatnije, sustav će zatražiti da ponovno unesete lozinku za potvrdu.

Sada postavite novu lozinku za svoj račun, to morate učiniti dva puta.

Nakon promjene lozinke, trebali biste se automatski odjaviti sa svog računa na svim uređajima. Play Market će prikazati nešto poput sljedećeg:

Ako vidite stranicu sa zahtjevom za ulazak u "račun", to znači da ste uspješno prekinuli vezu između računa i pametnog telefona.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?