Android igre se ruše: što učiniti?

Za pametne telefone i tablete bazirane na Android OS-u postoji ogroman broj svih vrsta igara za svaki ukus, od najjednostavnijih povremenih igara do pucačina s izvrsnom grafikom. Čak i ako korisnik koristi najsnažniji uređaj na tržištu, to ga možda neće spriječiti u padu igre. Zašto se igre mogu srušiti na Android uređajima i što učiniti u ovom slučaju?

Razlozi za odlazak s igara

 • Najčešći razlog je loša optimizacija igre za određeni uređaj. Drugim riječima, ako na vašem pametnom telefonu jedne tvrtke igra "krene" s praskom i ne sruši se, na moćnijem tabletu druge tvrtke možete naići na stalne padove. Jedino što se u ovom slučaju može učiniti jest kontaktirati razvojnog programera - možete ostaviti recenziju u Trgovini Google Play sa željom da optimizirate igru ​​za određeni uređaj.
 • Drugi razlog je loša optimizacija igre općenito. U tom slučaju, odlasci će se promatrati na svim ili na većini uređaja. U ovom slučaju, u pravilu, trebate pričekati ažuriranje programera koji će popraviti ovu pogrešku.
 • Igra nije namijenjena vašoj verziji Android OS-a. Primjerice, ako zahtjevi igre kažu da je potrebna verzija OS-a za aplikaciju 4.1 i novija i pokrenete je na Androidu 2.3, tada se igra možda uopće neće pokrenuti ili će možda početi, ali će se srušiti. Ne zaboravite proučiti zahtjeve prilikom preuzimanja aplikacija.

 • Također imajte na umu da neke igračke mogu biti dizajnirane za određene modele uređaja, na primjer za određeni procesor. U ovom slučaju, igra može započeti, ali srušit će se. Morate preuzeti aplikaciju koja je prikladna za vaš uređaj.
 • Ako aplikaciju ne preuzimate iz Trgovine Google Play, već s drugog resursa, moguće je da je problem u APK datoteci ili u neispravnoj vezi. Ponovo preuzmite aplikaciju.
 • Problem se često javlja prilikom instaliranja predmemorije. Kao što znamo, ako korisnik preuzme igru ​​s resursa treće strane, tada mora sam instalirati predmemoriju. Dakle, ako pomiješate mapu za instaliranje predmemorije, to može dovesti ne samo do rušenja, već i do drugih problema s igrom.
 • Ne zaboravite da su neke igre izuzetno zahtjevne za hardver. Odlasci s nedostatkom sredstava ne iznenađuju.

Što uraditi?

Jasno je da se u nekim slučajevima, ako, primjerice, igra nije namijenjena vašem uređaju, ništa ne može učiniti. U drugim situacijama možete si pokušati pomoći. Kako?

 • Ako ne vidite nijedan razlog za pad igre, prvo ponovo pokrenite uređaj. To će pomoći, prvo, da se prevlada neki kvar u sustavu, ako postoji, i drugo, oslobodit će dodatnu memoriju.
 • Pokušajte jednostavno iskrcati sve nepotrebne programe iz memorije, odnosno zatvoriti ih.

 • Ponovo instalirajte aplikaciju. Da biste to učinili, morate ga ukloniti s uređaja i ponovo preuzeti.
 • U nekim slučajevima aplikacija može ispravno raditi na novijoj verziji firmvera. Pokušajte ažurirati firmver uređaja ako se pojavi ažuriranje.
 • Za svaki slučaj upotrijebite antivirus, jer problemi mogu biti povezani sa zlonamjernim datotekama ili programima koji se nalaze na uređaju.

 • Napokon, možete dijagnosticirati uređaj u tehničkom centru ako se ne nosi sa svojim dužnostima. Ali to bi trebalo učiniti samo ako se uoče problemi u svim igrama, a ne samo u bilo kojoj.

*****

Bili bismo vam zahvalni ako biste nam rekli o svojim metodama rješavanja problema s padovima igre.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?