Što je snimka zaslona na telefonu i čemu služi?

Snimak zaslona nezamjenjiva je stvar! Recimo da na zaslonu svog uređaja (pametni telefon, računalo ili prijenosno računalo) vidite neke određene informacije koje trebate odmah uhvatiti. A pitanje je - kako to učiniti? Odgovor je snimite snimku zaslona! Snimka zaslona ili jednostavno snimka zaslona sve je što korisnik vidi na zaslonu svog uređaja u trenutku snimanja zaslona. Da, ne trebate kameru ili drugi pametni telefon za snimanje zaslona - to možete učiniti pomoću softvera uređaja.

To je, zapravo, cijeli odgovor - nema se što buniti. Mnogo je važnija tehnika snimanja zaslona. Danas je ovo vrlo jednostavna stvar, što ćemo vam sada dokazati. Primjer je pametni telefon Huawei / Honor. Ako imate uređaj druge tvrtke, ne brinite, algoritam je približno isti za operativni sustav Android.

Nazovite zatvarač i potražite ikonu "Snimka zaslona". U našem primjeru je dostupan. Sve što trebate je kliknuti ovu ikonu i snimka zaslona stvorit će se automatski.

Imajte na umu da se okidač može pozvati čak i u aplikaciji, a odatle možete napraviti snimku zaslona. Inače, gornja snimka zaslona ujedno je i snimka zaslona snimljena za ovaj članak. Evo primjera.

Do sada nisu svi pametni telefoni dobili gumb na zatvaraču za stvaranje zaslona za ispis, a tada ćete morati djelovati na starinski način - pritisnuti tipke. Na velikoj većini Android pametnih telefona trebate istovremeno pritisnuti tipku za stišavanje i utišavanje oko sekunde dok se ne napravi snimka zaslona.

U nekim se slučajevima koristi drugačija kombinacija tipki - pojačavanje i uključivanje glasnoće.

A na Samsung pametnim telefonima s fizičkom tipkom Home možete pritisnuti tipke za napajanje i dom.

Zanimljivo je da slična metoda djeluje i na iPhoneu (relevantno za uređaje s fizičkom tipkom Home).

Snimke zaslona spremaju se u program Galerija.

Odjeljak - "Snimke zaslona".

Također je vrijedno napomenuti da mnogi proizvođači dodaju zaštićene metode za stvaranje snimaka zaslona u svoj firmware. Primjerice, u istom EMUI-ju za Huawei / Honor postalo je moguće napraviti snimku zaslona pomoću tri prsta, kojima trebate prijeći preko zaslona. da biste aktivirali ovu značajku, idite na "Postavke".

Otvorite odjeljak "Upravljanje".

Dodirnite stavku "Pokret".

Odaberite redak "Snimka zaslona s tri prsta".

Uključite funkciju.

Kako to djeluje, može se vidjeti na gornjoj slici.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?