Što je jailbreak za iPhone ili iPad i čemu služi?

Ako ste vlasnik iPhonea ili iPada, možda ste čuli za takozvani Jailbreak. Ova se riječ s engleskog može prevesti kao "bijeg" ili "bijeg iz zatvora". Što znači ovaj pojam?

Jailbreak je operacija koja vam omogućuje pristup datotečnom sustavu brojnih Appleovih uređaja, uključujući iPad, iPhone ili iPod Touch. Ovim se postupkom proširuju standardne mogućnosti uređaja: osim pristupa datotečnom sustavu, korisnik dobiva, na primjer, mogućnost instaliranja aplikacija koje nisu iz App Storea ili promjene tema.

Kako napraviti bijeg iz zatvora?

Da biste dobili pristup datotečnom sustavu, morate koristiti posebne uslužne programe koji vam omogućuju da napravite ovaj vrlo jailbreak. To uključuje Pwnage Tool, redsn0w, sn0wbreeze itd.

Najčešće je postupak vrlo jednostavan: korisnik preuzima aplikaciju na računalo, povezuje svoj uređaj s njom, pokreće uslužni program i izvodi nekoliko jednostavnih radnji. Uslužni program većinu procesa obavlja samostalno.

U drugim se slučajevima aplikacija instalira na sam uređaj.

Zašto jailbreak?

Iznad smo opisali nekoliko prednosti jailbreaka, a sada ćemo detaljnije zaroniti u ovu temu.

Prva važna prednost su trgovine aplikacija nezavisnih proizvođača. Cydia je vodeća među njima. U Cydiji postoji mnogo aplikacija koje na ovaj ili onaj način nisu mogle ući u App Store. Većina ih je besplatna.

Nisu svi korisnici potrebni za pristup datotečnom sustavu, ali mnogi ljudi vole mogućnost puno promjena na radnoj površini. Dakle, aplikacija Springtomize ima velik broj mogućnosti za konfiguriranje mapa, ikona, radne površine, zaključanog zaslona, ​​statusne trake itd.

I vjerojatno su puno sanjali o zamjeni teme, što je lako učiniti pomoću aplikacija trećih strana iz iste Cydie.

Kao što vidite, mnogo je prednosti i ovo je samo dio njih, ali imajte na umu da Jailbreak ima i nedostataka.

Mane jailbreaka

Sada razgovarajmo o nedostacima, ima ih nekoliko i svi su vrlo važni.

Prvo i najvažnije, iOS je jedan od najsigurnijih operativnih sustava, također zbog činjenice da korisnik nema pristup datotečnom sustavu. Ako mu je pristup otvoren, što se dogodi tijekom jailbreak-a, postaje mnogo lakše pokupiti trojanskog virusa ili virus.

Drugi. Jailbreak instalacija može dovesti do problema s uređajem. Ponekad se dogodi da se iPhone ili iPad pretvore u „ciglu“, a često i krivicom korisnika, ako nije izvršio radnju koju vidi na ekranu tijekom jailbreak-a. To je, naravno, isključiva odgovornost vlasnika uređaja.

Treće - Jailbreak poništava jamstvo za iPhone ili iPad. Istina, ovo se odnosi samo na slučajeve kada se koristi jailbreak. Ako ponovo napravite uređaj bez prekida iz zatvora, uklonit će se tragovi iz zatvora.

Što Apple misli? Tvrtka se izjašnjava protiv Jailbreaka, to je razumljivo. Stoga, s izlaskom svakog novog ažuriranja iOS-a za jailbreak, morate pričekati puštanje novog uslužnog programa, jer programeri zatvaraju prethodne "rupe".

Je li stvarno potrebno izvršiti zatvor?

Prema našem mišljenju, bolje je ne bježati iz zatvora, jer u tom slučaju jamstvo nestaje, a osim toga je lakše naletjeti na zlonamjerni program ili trojanski virus dok lutate Internetom. Ali, naravno, samo vlasnik uređaja može to odlučiti.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?