Kako mogu promijeniti lozinku za svoj Google račun na Androidu?

Može doći do situacije kada trebate promijeniti lozinku za Play Market ili za svoj Google račun. Ako pogledate postavke svog pametnog telefona ili tableta, nećete ništa pronaći. I zašto? Činjenica je da je Google račun jednak za sve usluge tvrtke. To znači da lozinku možete promijeniti u pošti jer račun koji upotrebljavate na uređaju izgleda kao login [dog] gmail.com. Bolje je to učiniti s računala, ali možete i sa pametnog telefona ili tableta, samo upotrijebite punu verziju računa, a ne mobilnu. Pokazat ćemo primjer na verziji Gmaila za radnu površinu (računalo).

Otvorite web mjesto Gmail.com i unesite prvo korisničko ime, a zatim lozinku sa svog računa.

Kada ste na svojem računu, u gornjem desnom dijelu zaslona kliknite ikonu na koju smo strelicom na snimci zaslona ukazali. Pojavit će se mali izbornik u kojem trebate kliknuti na gumb "Moj račun".

Vidjet ćete stranicu s postavkama računa. Ovdje odaberite odjeljak "Sigurnost i prijava".

U pododjeljku "Prijava na svoj Google račun" kliknite "Lozinka".

Po potrebi ponovo unesite lozinku.

Sustav će zatražiti da unesete novu lozinku. Potvrdite i kliknite "Promijeni lozinku".

Zapravo, to je sve - lozinka je promijenjena. Imajte na umu da je izmijenjen za sve Googleove usluge, uključujući Trgovinu Play, pa ćete ga morati ponovo unijeti na svoj uređaj prilikom ulaska na Google Play tržište. Nedavno smo opisali kako to učiniti u zasebnom članku.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?