Fastboot na Xiaomi: što je to?

Mnogi korisnici pametnih telefona Xiaomi nikada nisu čuli za način Fastboot. Štoviše, većina nikada neće čuti za njega. Ali dogodi se da svoj pametni telefon stavite u torbu, izvadite ga i na ekranu uređaja vidite nerazumljivi natpis - Fastboot. Što je ovo uopće?

Fastboot je poseban način rada na pametnim telefonima Xiaomi, s kojim možete ponovno pokrenuti uređaj, otključati bootloader itd. Postoje i drugi načini za bljeskanje pametnog telefona, ali u nekim je slučajevima potrebno koristiti način Fastboot, uključujući povratak na ranije instaliranu verziju firmvera.

U ovom načinu rada korisnik primjećuje sljedeće:

Međutim, u načinu Fastboot nema stavki izbornika.

Da biste otvorili Fastboot, morate isključiti pametni telefon. Prvo trebate pritisnuti i držati tipku za uključivanje / isključivanje dok se izbornik ne pojavi na zaslonu.

U izborniku morate odabrati stavku "Isključivanje" ili Isključivanje.

Smartfon će biti isključen. Sada pritisnite tipku za stišavanje i dok je držite pritisnut tipku za uključivanje.

Kad pametni telefon pokaže prve znakove života, možete ukloniti prst s tipke za uključivanje, ali trebali biste držati tipku za stišavanje dok ne vidite natpis Fastboot.

Da biste izašli iz ovog načina, morate pritisnuti tipku za isključivanje i držati je dok se zaslon ne isključi.

Nakon toga bi se uređaj trebao normalno pokrenuti.

Jednostavan primjer firmware-a Fastboot

Za instaliranje firmvera trebat će vam aplikacija - ovaj je program MiFlash.

Pokrenite aplikaciju i povežite svoj pametni telefon s računalom ili prijenosnim računalom u načinu Fastboot. Kliknite gumb Osvježi.

Aplikacija je vidjela pametni telefon.

Sljedeći je korak raspakiranje firmvera namijenjenog za instalaciju u načinu Fastboot (postoje firmware za izbornik za oporavak, nemojte zbunjivati). Nakon raspakiranja pomoću gumba Pregledaj, dodajte ga u aplikaciju MiFlash. Sada trebate pritisnuti gumb Flash da biste instalirali firmware - automatski će se instalirati, samo trebate pričekati. U slučaju problema, MiFlash bi trebao prikazati pogrešku.

Postoji jedna važna nijansa - na dnu aplikacije postoji izbor: Flash All, Flash sve osim pohrane ili Flash sve osim podataka i pohrane. Obično se koristi druga opcija, jer ne briše podatke, no ako odaberete prvu, tada će se izbrisati svi podaci s pametnog telefona. Zato pažljivo prepravite pametni telefon.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?