Kako mogu povezati telefon s televizorom putem USB-a?

Ako imate moderan televizor i pogledate stražnju ili bočnu stranu kućišta, vidjet ćete široku paletu priključaka, među kojima će zasigurno biti i USB priključak. Budući da postoji USB priključak, to znači da na njega možete povezati druge uređaje. Android pametni telefon nije iznimka.

Istina, ovdje postoje neke nijanse o kojima morate znati. Činjenica je da nisu svi televizori sposobni prepoznati telefon kao USB flash pogon (uređaj za pohranu), što znači da će, ako želite gledati film preuzet na telefon, to biti nemoguće. Štoviše, ova metoda ne funkcionira čak i ako uređaj prebacite na druge načine. Ako je to vaš slučaj, najviše što možete učiniti je pogledati fotografije snimljene telefonom ili ih jednostavno napuniti. Međutim, sve može biti upravo suprotno - trebate provjeriti na djelu.

Što trebaš?

Trebat će tri stvari.

TV s USB podrškom.

Android pametni telefon.

USB kabel (njime punite svoj pametni telefon).

Što treba učiniti?

Uzmite kabel, priključite ga u USB priključak koji je na televizoru. Izgleda ovako:

Na televizoru može biti nekoliko USB priključaka.

Spojite drugu stranu kabela na USB priključak vašeg pametnog telefona. Kad su uređaji povezani, vaš će mobilni uređaj dati signal za punjenje. Ovo je dobar znak.

Sad palimo televizor. Ako je već uključen, uzmite daljinski upravljač i pritisnite gumb Izvor na njemu, a zatim odaberite povezani telefon.

Kada upotrebljavate ranu verziju Androida na pametnom telefonu, odmah možete vidjeti datotečni sustav pametnog telefona, što znači da je veza uspješna.

U novijim Androidima (6.0 i novijim) prvo morate otključati zaslon i potvrditi vezu. Primjer se temelji na pametnom telefonu Huawei / Honor.

Odmah nakon povezivanja uređaja na ekranu bi se trebao pojaviti izbor, u ovom slučaju trebate odabrati "Prijenos datoteka" ako vam je potreban datotečni sustav vašeg pametnog telefona, odnosno želite, primjerice, gledati video.

Ako želite vidjeti samo fotografiju, slobodno odaberite "Photo Transfer".

Ako se ništa ne pojavi, prijeđite prstom od vrha zaslona do dna, a zatim kliknite redak "Punjenje putem USB-a".

Pojavit će se izbornik s izborom radnje:

Vi odlučujete koji ćete odabrati u skladu s okolnostima. Ako ne znate, odaberite "Prijenos datoteka" - ne možete pogriješiti.

A ako se sustav datoteka pametnog telefona pojavi pred vama, možemo vam samo čestitati.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?