Kako kopirati kontakte s Android telefona na računalo?

Sve kontakte bilježimo u imenik. Ponekad će nam možda trebati, na primjer, za pregled na računalu. Tu se postavlja pitanje - kako kopirati kontakte s Android telefona na računalo? Zapravo je to vrlo jednostavno, a sada ćete se i sami uvjeriti. Primjer će biti prikazan na Samsung Galaxyju.

Kopirajte sa pametnog telefona

Na pametnom telefonu otvorite aplikaciju "Kontakti", ovdje ćete vidjeti popis pretplatnika.

Kliknite gumb "Izbornik" (u našem slučaju nalazi se ispod zaslona) tako da se pojavi izbornik u kojem trebate odabrati stavku "Uvoz / izvoz".

Pojavit će se mali prozor pod nazivom "Uvoz / izvoz kontakata". Morate odabrati "Izvoz u unutarnju memoriju" ili "Izvoz na SD karticu". Jedina je razlika što će se u prvom slučaju datoteka s kontaktima spremiti u memoriju telefona, a u drugom - na memorijsku karticu.

Dalje, potvrđujemo izvoz kontakata - spremit ćemo ga u internu memoriju.

Sada uređaj povežemo s računalom pomoću USB kabela, otvorimo memoriju pametnog telefona i vidimo datoteku koja nas zanima.

Prenesite ga na računalo i otvorite pomoću Windows kontakata ili programa Outlook.

Kopirajte pomoću Google kontakata

Postoji takva usluga koja se naziva contacts.google.com. Može se koristiti ako su vaši kontakti sinkronizirani s Googleovim uslugama (trebate koristiti isti Google račun koji koristite na pametnom telefonu).

Idite na uslugu, ako je potrebno, prođite kroz autorizaciju. U izborniku kliknite "Izvoz".

Pojavit će se znak koji kaže da izvoz nije podržan u verziji pregleda usluge, pa pređite na naslijeđenu verziju Google kontakata.

Na novoj stranici kliknite Više, a zatim Izvezi.

Ako je potrebno, odaberite grupu "Moji kontakti" ili "Svi kontakti" i prikladan format (CSV za Google, CSV za Outlook ili vCard), a zatim kliknite "Izvezi".

Datoteka za kontakt bit će preuzeta na vaše računalo.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?