Kako ažurirati verziju Androida na telefonu / pametnom telefonu?

Mnogi korisnici postavljaju tako zanimljivo pitanje - kažu, imam pametni telefon, želim ažurirati verziju Androida. To se posebno odnosi na slučajeve kada uređaj ima Android 4.4, a neki uređaji koriste verziju 7.0.

Želja za ažuriranjem je razumljiva, ali prvo vam moramo objasniti ovo: iako Google može objaviti novu verziju Androida, to ne znači da vaš uređaj ima firmware s ažuriranim operativnim sustavom. Štoviše, mnogi proizvođači ne podržavaju ažuriranja firmvera za starije pametne telefone. Možete ih razumjeti - ovo je ušteda, a uz to i određeni poticaj korisniku da svoj uređaj promijeni u moderniji.

Postoje i druge situacije. Na primjer, pametni telefon koristi firmware 4.4, iako je Google objavio verziju 6.0. Neki proizvođači poboljšavaju firmware unutar iste verzije Androida, odnosno mogu ga ažurirati, ali verzija operativnog sustava se ne mijenja - isti 4.4. Stoga ne možemo jamčiti da možete ažurirati verziju OS-a na pametnom telefonu. Međutim, ako sigurno znate da vaš gadget ima firmware s novom verzijom Androida, pokazat ćemo vam što trebate učiniti za ažuriranje.

Za primjer ćemo uzeti pametni telefon Samsung Galaxy. Model uređaja nije bitan, pa se suština ne mijenja.

Dakle, prvo što biste trebali učiniti je napuniti svoj uređaj na najmanje 80% - ne manje, već bolje - do 100%.

Sljedeća stavka je internetska veza. Preporučujemo upotrebu Wi-Fi mreže. Zašto? Budući da se veličina ugrađenog softvera može mjeriti u gigabajtima. Ako ćete ga preuzeti putem mobilnog Interneta, nemojte se kasnije iznenaditi ogromnom novčanom iznosu. Međutim, ako imate povezan neograničen paket mobilnog Interneta, ne bi trebalo biti problema.

Internet je povezan.

Sada tražimo aplikaciju s postavkama. Ovdje je u našem slučaju:

Ulazimo u postavke i vidimo mnoge odjeljke. Zanima nas onaj pod nazivom "O pametnom telefonu" ili "O uređaju". Ovo je obično zadnji odjeljak izbornika.

U novom ćete prozoru vidjeti razne stavke izbornika, uključujući verziju Androida, broj modela, verziju firmvera itd. Na vrhu prozora nalazi se stavka "Ažuriranje sustava" ili "Ažuriranje softvera". Kliknite na njega.

Zatim kliknite "Ažuriraj" ili "Provjeri ima li ažuriranja".

Kliknite Da.

Budući da postoji ažuriranje za vaš operativni sustav, preuzimanje softvera započet će odmah.

Ažuriranje je preuzeto, kliknite gumb "Instaliraj", nakon čega će se uređaj isključiti. U nekim slučajevima ne trebate ništa pritiskati, uređaj će se sam isključiti nakon preuzimanja softvera.

Nakon isključivanja, pametni telefon ponovo će se uključiti i vidjet ćete zelenog robota, kao i natpis "Instaliranje ažuriranja sustava" ili Instaliranje ažuriranja sustava, ili uopće ništa osim robota i trake za pokretanje koji odražavaju napredak ažuriranja. Ažuriranje može potrajati, u svakom slučaju nemojte ponovno pokretati uređaj, ne isključiti ga, niti uklanjati bateriju.

Nakon ažuriranja, pametni telefon će se uključiti. Vaš je firmver ažuriran.

Evo postupka. Postoji još jedna opcija - ručno ažuriranje firmvera. Međutim, morat ćete sami preuzeti firmware i instalirati ga, a to više nije tako jednostavno kao ažuriranje bežičnim putem. Opis postupka ažuriranja firmvera za vaš pametni telefon u ručnom načinu rada potražite na forumu w3bsit3-dns.com (razlikuje se za različite pametne telefone).

Moram li napraviti sigurnosnu kopiju prije ažuriranja sustava?

Općenito, obično se svi podaci čuvaju tijekom ažuriranja. Međutim, ako se tijekom ažuriranja dogodi pogreška, vjerojatno ćete morati resetirati postavke i u tom će se slučaju svi podaci izbrisati. Stoga prije treptanja i dalje toplo preporučujemo izradu sigurnosne kopije važnih podataka, na primjer fotografija. Telefonski brojevi mogu se spremiti sinkronizacijom s Google računom.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?