Athén Repülővel

Athént légi úton az Elefteriosz Venizelosz nemzetközi repülőtéren át lehet elérni, amely Szpátában, a várostól keletre található, kb. 45 perces taxi útra a központtól. A repülőtérről expressz buszjáratok is közlekednek a metró-végállomáshoz, Pireusz kikötőbe és a Szindagma térre. Ez a repülőtér egyben Görögország legforgalmasabb nemzetközi reptere. Athénba szinte minden repülőtársaság indít menetrendszerinti járatokat.

athén repülőtere

Nagyobb nemzetközi repülőtér van még Theszalonikiben és Héraklionban, de a nyári idegenforgalmi szezonban sok kedvelt nyaralóhelyre indulnak charterjáratok is (Korfura, Rodoszra), és szinte minden szigeten van kisebb-nagyobb repülőtér, ahová a rendszeres belföldi járatok érkeznek. 
Athénba Magyarországról menetrendszerinti repülőgépjárattal a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről tud eljutni. Viszont ha valaki nyaralást tervez, akkor érdemes olyan web helyeken érdeklődni, mint a www.pelikan.hu;  www.repulout.hu; www.flyhi.hu; vagy épp a http://www.liligo.hu;  Ugyanis ezeken az oldalakon nem csak a menetrendszerinti járatokat találja meg, hanem tájékozódhat a charter járatok indulásáról, valamint a különböző légitársaságok akciós jegyeiről is. 
Érdemes böngészni, mert egyrészt nem csak Budapestről lehet eljutni Athénbe repülővel, hanem Magyarország más reptereiről is. Ilyen például a Debrecenben lévő repülőtér, ahonnan időszakonként úgynevezett fapados járatokat indítanak a különböző olyan nyaralóhelyre, mint például Athén. Valamint érdemes böngészni a repülőtársaságok árai között is, hiszen egy oda-vissza repülőút Budapest-Athén között kerülhet több mint 200.000,- Forintba is, de akciósan lehet kevesebb, mint 50.000,- Forint. A repülővel utazóknak lenne egy fontos tanács. A csomagokat, amelyeket magunkkal visznek a nyaralásra, mindig legyenek egyedi, jól látható megkülönböztetett jelzéssel ellátva. Ez két dologért jó. A megérkezés után a csomagjainkat a sok csomag között gyorsan megismerjük, valamint ha az a sajnálatos esemény történik, hogy elveszik a táska, könnyebben azonosítható és megkereshető lesz. Nagyon fontos még, hogy mindig gondosan zárjuk le a bőröndöket. Ha a poggyászunk elveszne, akkor keressük először a reptéren található poggyász osztályon. A görög közlekedési rendőrség hivatalának talált tárgyak osztálya a Leof Alexandrasz 173. alatt álló épület hetedik emeletén található.