Athén Nevezetességei 


Legfőbb és legszembetűnőbb nevezetessége Athénnak az Akropolisz, mely a város legmagasabb szikláján helyezkedik el.  Délkeleti részén lévő Múzeumban sok érdekességet tekinthet meg a látogató keddtől  vasárnapig  8-tól 20 óráig. Belépőjegyek ára: 5 euro a felnőttek, 3 euro a gyermekek részére. 

athén

Aki Görögország történelméről szeretne többet tudni, annak feltétlenül javasoljuk a Benaki Múzeum kiállításainak megtekintését, melynek címe: Athén, Koumpari 1. , mely a Benakisz-dinasztia felújított palotájában foglal helyet.  Keddenként zárva, csütörtökön 9-22 óráig tart nyitva, hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton 9-17 óráig várja látogatóit. 36 kiállító teremmel rendelkezik, amelyek segítségével  i.e. 7000-től  a XX. századig lehet végigkísérni a múltat. 
De ezeken kívül megtekinthető a Bizánci Múzeum és a Kükladikus Művészetek Múzeuma is. 
Szívesen látogatnak a turisták a világ egyik legnagyobb Planetáriumába Athénban.  

athénAthén másik látnivalója az Athéné Niké temploma, mely 2000 után több évig tartó felújításon ment keresztül.  Szintén nemzetközileg ismert a Dionüszosz Színház, ahol Aiszkhülosz, Szophoklész és Euripidész műveit mutatták be többek között. Címe Mitsaion 25, Athén. 1500 férőhelyes volt a szinház. A Szindagma tér mellett látható a Kallimarmaro Stadion, melynek különlegessége, hogy az ókori görög stadionoknak megfelelően lett kialakítva a Pendelikon- hegység fehér márványából, mely a Parthenon építőanyaga is egyben. 60.000 fő befogadására képes. Szintén ezen a téren, mely egyben a modern Athén központi része is, található az egykori Királyi Palota, a görögök Parlamentje. Közelében helyezkedik el a múzeumok nagy része is. 

Athén legszebb épületei közé sorolható az Athéni Egyetem, a Nemzeti Könyvtár és az Athéni  Akadémia  XIX. századi épületegyüttese, melyek a Panepistimiou sugárúton találhatóak. Minden korosztály talál a kedvére való kikapcsolódási  lehetőséget 
Athénban a romantikus kertmoziktól kezdve a hangversenytermekig, a Megaronban egész éven át világhírességek lépnek fel. 
Athénban fedezhető fel a legtöbb színház az európai városokhoz viszonyítva. 
Rengeteg látogatót vonz a június- júliusban megrendezett Athéni Fesztivál is. 
Athén Pszirri kerületében bárok, éttermek sokasága várja vendégeiket,ezek a fiatalok kedvenc helyei is egyben.

foto_Konstantinos_Defalias